fbpx

Om Vagabond, Shining och Hunger games

Den tionde utgåvan av Film art, obligatorisk läsning på världens samtliga filmvetenskapliga grundkurser, är redo för tryckpressarna. I ett samarbete med Criterion kommer Bordwell och Thompson att producera ett tjugotal pedagogiska videor utifrån boken –  klippet som behandlar den elliptiska klippningen i Agnès Vardas Vagabond finns redan nu på Youtube.

Fint Shining-krimkrams samlat på sajten The overlook hotel.

Nytt nummer ute av Senses of cinema. Inklusive intervju med forne Cahiers du Cinéma-redaktören Jean-Louis Comolli, text om Hollywoods respons till filmens död och analys av romantik från Lubitsch till Meyers.

Brooks Barnes förklarar arbetet bakom pr-undret Hunger games.

2 kommentarer

  1. Nu är det väl Film Art: An Introduction som ges ut i en tionde utgåva, inte Film History?

    Trevligt är det oavsett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.