Vilken var den senaste filmen du såg?
Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet.

Vilken var den första filmen du såg?
Snövit.

Vilken film drömde du mardrömmar om när du var liten?
Då Disneys Snövit och fortfarande Disneys Snövit. När jag som vuxen såg om den insåg jag att flera av de scener jag drömmer mardrömmar om inte finns i filmen utan har lagts till av mig själv.

När blev du rädd av en film senast?
När jag såg Goner av Aida Ruilova som egentligen är en slags buljong av alla skräckfilmers nyckelscener.

När grät du under en film senast?
När jag såg Till vildingarnas land härom kvällen.

När blev du politiskt omskakad av en film senast?
När jag såg om några av Fassbinders filmer nyligen.

Har du någon gång lämnat salongen under en visning och i sådana fall varför?
Många gånger! Av tristess, otålighet, ilska. Men den gång jag minns nu är när jag lämnade en biograf i New York under en visning av Henry – en massmördare efter den scen då han åker och köper en hamburgare efter ha gjort sitt första mord. Jag tror det var den dokumentära vardagligheten och banaliteten i dödandet som fick mig att må illa.

Vilken är din mest minnesvärda filmupplevelse?
Omöjlig fråga, det finns för många fantastiska filmer. Men ett stort filmminne var när jag var på en visning av Derek Jarmans film Blue på filmpalatset på Lido. Han introducerade själv filmen svårt märkt av sin sjukdom.

Vilken filmkaraktär identifierar du dig mest med?
För många år sedan och då mycket intensivt: Patricia Franchini i Godards Till sista andetaget.

Vilken skådespelare ser du gärna oavsett vad det är för film?
Jack Black.

Vilken film har du sett flest gånger?
Kan nog vara Trollkarlen från Oz eller Blade runner.

Sara Arrhenius är chef för Bonniers konsthall. Den 8 februari öppnar utställningen Resan till månen, om bildkonstens förhållande till filmen.