SF Bio tar alltså över driften av kommunala Klarabiografen i Kulturhuset i Stockholm, en liten digital biograf som startades för fyra år sedan med den uttalade ambitionen att vara ett alternativ till marknadsdominantens likriktade utbud.

”SF Bio har visat att de har stor erfarenhet av nischade biografer, så för oss är det en utmärkt lösning.”, kommenterar Kulturhusets chef Eric Sjöström.

Jag är inte lika övertygad, och kommenterar i Expressen.

I Dagens Nyheter skriver Jonas Mosskin från Psykologer tittar på film tillsammans med en rad filmarbetare att ”Det är en djupt olycklig utveckling och visar på konsekvenserna av en kulturfientlig politik”.

Läs också Gunno Sandahl från Folkets hus och parker.

Uppdatering:
Jonas Mosskin och Eric Sjöström debatterar frågan i P4 Stockholm kl.16.15 idag.