Tova Magnussons Fyra år till är en välgjord och ofta rolig romantisk komedi i rikdagsmiljö. Plus för åtminstone ett par bildkompositioner, med stillastående kamera och handling i djupled, som sticker ut i svensk mainstreamkomedi. Lite märkligt dock med de kontrafaktiska inslagen. Inte bara är folkpartiledaren David Holst en socialliberal softis från en annan era, utan precis som i höstens andra politikerporträtt, tv-serien Starke man, verkar Sverige fortfarande vara ett sossenäste. Inget har hänt, allt är som vanligt. Det dröjer väl innan vi blir ett högerland komplett med högerextremister i riksdagen också i våra politikerkomedier.

Uppdatering:
Ulrika Kärnborg har inte lyckats lägga sordin på betygsättningen hos svenska filmkritiker, åtminstone att döma av Fyra år till som uppenbarligen uppfyller en önskan om anglosaxisk kvickhet i svenska skildringar av politiker och därför får näst högsta betyg i både SvD och DN. Men sen kommer Helsingborgs Dagblads Malin Krutmeijer och menar att filmen saknar udd och puls. Tänk, kanske är inte den svenska kritikerkåren inte en samstämmig hejaklack?