Veckans Veckans brott hade ett inslag om polisfilmer. Hur realistiska är de egentligen? Upprepade polisfilmssyndaren Harald Hamrell är bevisligen i farten igen och menade under ett inspelningsbesök att det där med realism sänker underhållningsvärdet. Alla andra som intervjuades sa ungefär samma sak. Inklusive Leif GW Persson som dock berömde trovärdigheten i Mikael Marcimain Lasermannen, en brottsutredningsskildring som trots allt har ett synnerligen högre underhållningsvärde än alla Hamrells polisfilmer tillsammans.

Någon som tänkt mycket på vikten av verklighetstrogen skildring av polisarbete är Anders Nilsson, även om en av mannarna på Citypolisen i Stockholm tyckte att likheterna mellan hans eget och Johan Falks arbetssätt var begränsade. Jonas intervjuade Nilsson inför premiären av Gruppen för särskilda insatser. Finns i FLM nr 5.

Bilden ovan är från GW Persson-skrivna I lagens namn som en av poliserna lyfte fram i inslaget