Världens största artist, i alla fall enligt honom själv, har till slut gjort en musikvideo som är i proportion till hans storhetsvansinne. Kanye Wests Runaway klockar in på knappt 35 minuter och bräcker därmed med råge Lady Gaga som gjort ett par videor på runt nio minuter i år.

Runaway-videon innehåller inte bara singeln med samma namn utan stora delar av hans kommande album My beautiful dark twisted fantasy, och är en svårsmält avsmakningsmeny i kitsch.

Även om det inte alls är dåligt att ha pretentioner är det lite roligt att West sagt att han ville att resultatet skulle kännas “Felliniesque”. Men kanske är det den krisande regissören i han tänker på, med tanke på sin egen uppförsbacke efter VMA-skandalen.

Det är hur som helst spännande att musikvideon kan utvecklas post-MTV. Men längden är inte allt och jag föredrar nog bondagefantasin i Wests snart tre år gamla och tre minuter långa Flashing lights-video. Inte bara för att West ligger bakbunden i en baklucka och får en spade i pallet.

Via The house next door som skriver fullödigare om videon.