Med anledning av en liten text till det kommande numret om svenska skådespelares utlandskarriärer har jag youtubat svenskarnas internationella instatser idag. Det finns massor med Bergmanskådisarna och familjen Skarsgård såklart, men det roligaste fyndet var nog Alexandra Dahlströms inhopp i den holländska tv-serien Goede tijden, slechte tijden (Goda tider, dåliga tider). FLM gillar Dahlström särskilt mycket dels eftersom skrev fint om bland annat Mosfilm i nummer två och dels för att hon ville komma och visa sin somriga regidebut Kom hit på vår fest på Galleri 54 under Göteborgs filmfestival förra året.

I Goede tijden, slechte tijden spelar hon utbytesstudenten Skylar Nilsson, och i klippet ovan säger hon ”Ik blijf hier in Nederland, met jou” på lätt bruten holländska. Men löftet om att stanna i Holland med Jeffrey Hamilton var tomt – hon stannade bara tio avsnitt innan hon stack hem, bland annat för att regissera klubbskildringen Because the night och att spela mot Andreas Kleerup i kommande mystiska Spindelgången.