Vi kom in på FPS i kommentarstråden om District 9 men glömde nämna Gamer som går upp på bio imorgon. Jag har förvisso inte sett filmen men trailern är ju… fräsch? Det är regissörerna Mark Neveldine och Brian Taylor som låg bakom energidrycksthrillern Crank, gjord på en intrigcocktail av D.O.A. och Speed, som är de kreativa hjärnorna i projektet. New York Times har en belysande intervju med paret, där det bland annat framgår att videospelsvåldet i Gamer egentligen är en kritik av videospelsvåldets svarta hål. Obetalbart.

Uppdatering:
Kroppsmaskinerna-författaren Jan Söderqvist är föga förvånande skeptisk till en framtidsfilm där ”uppkopplade spelare [kan] kontrollera och manipulera livs levande människor”.
-Michael Tapper är mer nöjd och tycker att filmen är ”cynismsmart” samt har en skarp udd ”mot de stora mediekoncernernas verklighetsmanipulation”.