Jag var nere på Kulturfestivalen nyss och lämnade lite tidningar som ska säljas i Nätverkstans vita tält i mellanrummet mellan Sergels torg och Brukebergs torg. Tog med några gamla ex också, så om ni har missat typ trean eller så kan ni köpa den där i några dagar.

Vid Slussen visar de stockholmsfilmer hela veckan också, en för varje decennium, med femtiotalets Sommaren med Monika som startskott ikväll – inledd av Nils-Petter Sundgren. Sen blir det En kärlekshistoria  (60-tal), En kille och en tjej  (70-tal), G -som i gemenskap  (80-tal), Adam och Eva  (90-tal) och Babylonsjukan  (00-tal) i en kvalitetsmässigt fallande skala.

Lite mer spännande känns konstnärsduon Performing pictures videoinstallationer som sitter på lite olika ställen kring Brukebergsporten, samlade under titeln Män-som-faller; kvinnor-som-vänder och filmer-som-svarar-på-tilltal. Polisen som faller på bilden ovan ser väl till exempel rätt rolig ut?