Karin Magnusson skrev bra om nya numret i Aftonbladet igår. Eftersom texten inte finns på webben tar vi oss friheten att klistra in den nedan:

När en ny filmtidskrift ser dagens ljus i Sverige kan man tyvärr börja räkna dagarna till nedläggning. Så sent som i förra veckan gav Allt om film besked att de lämnar in.
Trots det stora filmintresset är det svårt att få filmtidningar att funka kommersiellt, förmodligen för att publiken som är så pass intresserad att de vill läsa texter om film vänder sig mot den uppsjö av utländska magasin som finns. Jag gissar att gänget bakom flm drivs mer av sin entusiasm än av lösnummerförsäljning. Och jag hoppas de orkar ett tag till, för varje nummer innehåller högkvalitativa populärakademiska texter från filmens värld, alltså inte med betoning på stjärnor och business utan på estetik, teknik och genreanalys. Mer Sight & Sound än Empire.
Huvudtexten i senaste numret (6/2009) är en infallsrik genomlysning av hur tidernas politiska strömningar färgat av sig på den romantiska komedin, från 50-talsklassikern Allt om kärlek (begråten av Meg Ryan i Sömnlös i Seattle) via Woody Allens romantik-med-reservation i 70-talsrullarna, till dagens självhjälpsgenre, nu i vår exemplifierad av lika stentrista som stjärnspäckade Dumpa honom. Ett lärt och lättsamt samtal på det yviga ämnet filmens framtid förs också mellan filmvetaren Trond Lundemo och konstnären Lina Selander, som vigt svingar sig mellan Youtube-amatörismens möjligheter och varför man kan sno från Godard med gott samvete. Dock gäller för flm samma sak som för många regissörer. Kill your darlings! Det blir inte bättre för att det är långt.

För dig med lite tid över går det dock bra att ladda ner långa texter från nya numret som pdfer här och här. Printa och ut i solen!