fbpx
Bloggar Sebastian Lindvall Sebastian Lindvall, 13 oktober 2014

Splittrad slutspurt för Monsters of film

Ris och ros efter sista dagen på Monsters of film

scribbler1600

En film som fick mig att famla efter skämskudden var The scribbler, en fånig science fiction-dystopi som bygger ett subkulturellt gökbo av psykiska störningar. Den tonårsrebelliska konspirationen följer en personlighetskluven tjejs flytt till ett lägenhetshus vars hyresgäster dör som flugor. Ju längre vi luras in i det pissoarliknande kaninhålet, desto mer liknar och låter filmen som en emorock-cover av tv-serien Heroes.

Istället vill jag slå ett slag för Sion Sonos Why don’t you play in hell. En cineastisk 35mm-hyllning som med metahumor, skärpa och hinkvis med blod iscensätter stridigheter inom japansk film som ett yakuzakrig. Mer om den finns att läsa i senaste pappersnumret av FLM.

Årets Monsters of film i punktform:

inspirerade programpunkter

+/- paketet som jag helst ville se sålde slut (vilket ju är roligt i sig)

– många förhandsvisningar av filmer med svensk distribution.

Annons