Den 11 oktober har Jason Reitmans film Saturday Night premiär. Indiegissören Reitman hade ett par riktigt starka år i början av millenniet när han gjorde Thank you for smoking (2005), Juno (2007) och Up in the air (2009). Nu har han tagit sig an att skildra den första sändningen för det amerikanska humorprogrammet Saturday Night Live. Vilka är våra förväntningar? FLM frågade tre svenska komiker!

 

Vilka är dina känslor och förväntningar inför premiären av Jason Reitmans film Saturday night?

Evelyn Mok
Evelyn Mok

1. Evelyn Mok. Ståuppkomiker verksam på Sveriges humorscener och i TV. Har bland annat spelat huvudrollen i SVT:s Kurs i självutplåning och hade en biroll som reporter i Spider Man: Far from home

”Är en stor SNL-nörd, mer kring programmets historik och legenderna kring den ökända, högpresterande arbetsmiljön de jobbar i, så det skall bli spännande att se filmen om programmets ursprung. Jason Reitman är ju en fantastisk regissör och då han själv vuxit upp inom den miljön ska det bli otroligt spännande att se vad han har fått till, dessutom med en väldigt spännande cast. Hoppas innerligt att mina förväntningar infrias.”

 

Ola Söderholm
Ola Söderholm

 

2.  Ola Söderholm. Komiker och poddare. Ligger bakom den samtidskommenterande podden Stormens utveckling.

”Hela grejen känns trött. Kvalitén på själva tv-programmet Saturday Night Live har sällan levt upp till hur mycket högtidlig mytologisering det har varit föremål för.”

 

Emil Arvas
Emil Arvas

 

3. Emil Arvas. Ståuppkomiker som gör den humoristiska kulturpratapodden Med Arvas i centrum

”Saturday Night Live är ett teveprogram där komiker jobbar i 2—3 år och sen pratar om det under resten av sina karriärer. Vår närmaste svenska motsvarighet skulle kanske vara Tankesmedjan i P3. Skulle jag se en spelfilm om Tankesmedjan? Nja. Men en film om SNL? Ja, kanske. Det går inte att komma ifrån att själva konceptet är coolt. De gör direktsänd humor från en skyskrapa, på Manhattan, mitt i natten. Filmen kan nog bli rätt bra. På regissörens Wikipediasida står det att han är libertarian och att han som sextonåring flyttade ihop med en tio år äldre kvinna. Jag tror att någon med en sådan underlig bakgrund är rätt snubbe för jobbet.”