Kristian Ingers: Kvarteret Korpen
Kristian Ingers: Kvarteret Korpen

Från och med höstnumret 2015 får alla prenumeranter en exklusiv filmaffisch med varje nummer. Affisch nummer tre i serien är tillägnad Bo Widerbergs Kvarteret Korpen från 1963, en film som refereras i Jacob Lundströms intervju med Måns Månsson i nya numret.

Affischkonstnär är Kristian Ingers, illustratör verksam i Malmö.

Berätta om din relation till filmen!

– Första gången jag såg den var på gymnasiet i Helsingborg. De senaste 15 åren har jag bott inom 300 meter från platserna där den spelades in. Nästan dagligen passerar jag kvarteret som inte längre finns. Malmö rev så småningom hela kvarteret, som man gjorde på många andra platser. Fantastiska småhus och byggnader. När man pratar med lite äldre Malmöbor och själv suckar åt förödelsen så får man alltid svar i stil med: ”Du kan inte förstå hur olyckligt och fattigt det var i de här områdena.”

Hur tänkte du när du skulle göra affischen?

–Vi har haft en plansch uppsatt i flera år som föreställer fåglar och vad de äter. Korpen äter ALLT står det. ”En opportunistisk asätare.” Lite som en svensk gam och tanken med kollaget var att försöka få till bilden av människan som intas eller erövras av en plats, en klass, en social gruppering.

Teckna en prenumeration på FLM så följer Kristian Ingers affisch (30 x 42 cm) med på köpet.