Isabella Kubitsky Torninger

Affisch nummer sex i vår filmaffischserie är tillägnad Rainer Werner Fassbinders Petra von Kants bittra tårar från 1974, som Charlotte Wiberg skriver om i nya numret. Teckna en prenumeration eller beställ vinternumret på shop.flm.nu så följer affischen med på köpet (affischen finns dock inte i butik)!

Affischkonstnär är illustratören Isabella Kubitsky Torninger.

Berätta om din relation till filmen!

– Petra i pärlor och Karin à la film noirisk femme fatale, färg och gin – så minns jag denna rulle. Såg om filmen i samband med affischsnickeriet och blev påmind om Michael Ballhaus makalösa foto som här och där för tankarna till Bertoluccis Fascisten och Argentos Suspiria. Har läst mer om Fassbinders person än jag har koll på filmerna så vill se mer asap. Och är alltid svag för trivia: han skrev manuset för hand på 15 timmar på flyget mellan Berlin och Los Angeles.

Hur tänkte du när du skulle göra affischen?

– Mindre tänk, mer känn! Ville fånga alla dessa kreationer, poser, pärlor, peruker, målade naglar och långa blickar. Och kombinerade penna mot papper och fotografi.

Teckna en prenumeration på FLM så följer affischen (30 x 42 cm) med på köpet.