fbpx
FLM-affisch FLM, 28 februari 2017

Numrets affischkonstnär: Moley Talhaoui

Affisch nummer sju i vår filmaffischserie är tillägnad Mathieu Kassovitz La haine/Medan vi faller, som omnämns i Marjaneh Bakthiaris text om omslagsfilmen Dröm vidare. Teckna en prenumeration eller beställ vårnumret på shop.flm.nu så följer affischen med på köpet (affischen finns dock inte i butik)!

Vårnumrets affischkonstnär är illustratören Moley Talhaoui.

Berätta om din relation till filmen!

– I min ungdom fanns det inga förortsporträtt som lyckades fylla ens egna identitet med stolthet, som den här filmen. La haine var något nytt, det gav en känsla av en dokumentär berättarröst som genom kärlekens tuffa yta, passerade ursprungens alla olika attribut mellan de tre vännerna och deras omvärld.

Hur tänkte du när du skulle göra affischen?

– Jag utgick från originalaffischen och hur jag som 14-åring skulle kunna ha ritat av den från från filmfodralet som jag lånade från min vän Aso Esmail Nejad, när vi gick i åttonde klass. Vi kunde inte ett enda ord franska när vi såg den flera gånger utan översatt text men förstod i själen och hjärtat vad filmen handlade om.

Teckna en prenumeration på FLM så följer affischen (30 x 42 cm) med på köpet.

Annons