fbpx

Numrets affischkonstnär: Mikael Biström

Mikael Biström tolkar Joe Hill.
Mikael Biström tolkar Joe Hill.

Sommarnumrets affischkonstnär är illustratören Mikael Biström.

Berätta om din relation till filmen!

– Eftersom jag har växt upp med fackligt engagerade människor så har ju Joe Hill dykt upp då och då. Det är ett väldigt spännande öde och i filmen så känns det verkligen vilken resa det är och det är så mycket i tiden som visas på en gång. Utvandringen, arbetarrörelsens framväxt och bara att vara en människa i den tiden.

Hur tänkte du när du skulle göra affischen?

– Jag tänkte man kunde göra en mix av en filmaffisch och de gamla affischerna från arbetarrörelsen från början av 1900-talet. Tanken var att den skulle kännas lite som att den var gjord för att tryckas och delas ut under den tiden.

Teckna en prenumeration på FLM så följer affischen (30 x 42 cm) med på köpet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.