flm_affisch_vinter2016

Från och med höstnumret 2015 får alla prenumeranter en exklusiv filmaffisch med varje nummer. Affisch nummer två i serien är tillägnad Andrzej Zulawskis Possesssion från 1981, som Charlotte Wiberg skriver om i artikeln om kvinnor och galenskap på vita duken.

Affischkonstnär är Patrick Crotty, illustratör verksam i Stockholm, som bland annat driver serieförlaget Peow Studio.

Berätta om din relation till filmen!

– Jag såg den på rekommendation av en arbetskompis som var inne i en filmperiod då han såg tunga och dystra filmer. Jag tyckte jättemycket om den, men samtidigt såg en annan av mina arbetskompisar filmen på en dejt. Vilket inte var helt lyckat. Nu tänker jag framför allt på Possession som en dålig dejtfilm. Den har allt; bråkande par, otrohet, äckligt sex, monster, blod, barn som hamnar i kläm.

Hur tänkte du när du skulle göra affischen?

– Jag ville göra något av den starkaste scenen i filmen, när Isabelle Adjani spårar ur i tunnelbanan. Men att bara ha en bild på en blodig och smutsig Adjani kändes för läskigt. Jag skulle få mardrömmar! Därför tänkte jag att det var roligare med en kontrast mellan affischen och filmens tema. Att göra något lite naivt och kul utifrån en film som egentligen är mörk, något som bryter kul mot klassisk ”skräckaffisch”.

Teckna en prenumeration på FLM så följer Patrick Crottys affisch (30 x 42 cm) med på köpet.