pleasure_ninja_thyberg

Ninja Thybergs film Pleasure finns med på den senaste utgåvan av FLM DVD som har tema sex. Pleasure har biopremiär 20 september.

Hur kom filmen till?
Jag vann ett filmpris till ett värde av 300 000 kr i produktionsstöd för min film Afro. För dom pengarna och med hjälp av produktionsbolaget Way Creative Films kunde jag spela in Pleasure. Manuset hade jag utvecklat i Film i Skånes talangsatsningsprogram F-starter, som riktade sig till unga kvinnliga filmskapare. Idén att göra en film om en porrfilmsinspelning hade jag haft länge. Tanken var också att kortfilmen skulle kunna fungera lite som en pilot för ett framtida långfilm, vilket fortfarande är min förhoppning.

Vad ville du göra?
Jag ville porträttera de levande människorna bakom porrens stereotyper. Samtidigt ville jag undersöka sociala strukturer och mekanismer som sträcker sig långt utanför porrens värld.

Vilken var den största utmaningen i arbetet med filmen?
Att få till en trovärdighet och att skapa komplexitet, utan givna svar och utan att skriva publiken på näsan.

Hur ser du på filmen i efterhand?
Jag är fortfarande väldigt imponerad av mina skådespelare och framför allt Jenny Hutton som spelar huvudrollen, hon gjorde en fantastisk insats! I övrigt har jag svårt att värdera filmen, det behöver nog gå lite mer tid för att jag ska kunna se den ”utifrån”.

Vad var det viktigaste du lärde dig av filmen?
Att ha tilltro till mig själv och mina idéer och att lita på att tid ger resultat. Jag utvecklade manuset under nästan ett år, vilket var väldigt fruktsamt.

Vad tycker du om den svenska kortfilmens kvalitet och status?
Jag tror starkt på kortfilmen som format och hoppas på att ”allmänheten” ska bli mer intresserad och att fler visningsfönster ska uppstå. Men jag tycker nog att vi är lite dåliga på att utnyttja formatets potential till fullo.

Vad arbetar du på nu?
Jag är mitt uppe i klippningen av min senaste kortfilm Hot chicks, som spelades in i augusti och är producerad av Silverosa film. I skolan (Stockholms dramatiska högskola) är vi inne i förproduktionen av vår mittfilm, som ska handla om barn och mode och så utvecklar jag så sakteliga ett treatment till den långfilm som jag vill göra när jag går ut skolan. Den ska handla om en svensk tjej som blir internationell porrstjärna.