Den modiga lilla uppstickartidningen Dagens Nyheters journalister fortsätter kämpa mot etablissemanget. Idag bemöter DN-kritikern Johan Croneman min korta kommentar rörande det märkliga sexresonemanget i hans Weekend-recension genom att konstatera att jag utgör just ”hela pk-etablissemanget” och ”älskar alla filmer om homosexuella, oavsett gestaltning, kvalitet, idé, innehåll”. Jag svarar direkt.

Här finns den omdiskuterade scenen från Sista tangon i Paris, som Croneman tycker är de senaste femtio årens hetaste, kåtaste och mest lustfyllda film. Här kan man läsa vad jag skrev för ett år sedan om Johan Cronemans och Ronny Svenssons märkliga kritik av Kyss mig.

På bilden ovan läser Birgit Tengroth DN i Hasse Ekmans underbara Flicka och hyacinter, en film som i sällskap med Mauritz Stillers konstnärseldiga triangeldrama Vingarne, Lukas Moodyssons medryckande Fucking Åmål och Per Lindbergs Elin Wägner-filmatisering Norrtullsligan tillhör de bästa svenska homofilmerna.