The black power mixtape 1967-1975 (Göran Olsson, 2011)
Såg den först nu vid SVT-premiären och tycker den är fantastisk, oskuldsfull utan att vara nostalgisk, framåtblickande trots det tidsbundna ämnet samt innehåller intervjuer och bilder som var starkare än det mesta.

Contagion (Steven Soderbergh, 2011)
Har alltid haft lite för stor plats i mitt i hjärta för apokalypsfilmer och är barnsligt förtjust i Roland Emmerich. Soderberghs virusvision är märkligt plockig, en stark karaktär här, en svagare där, men samtidigt föredömligt osentimental, såväl barn som kända ansikten trillar av pinn. På det hela taget en habil rulle.

The divine woman (Victor Sjöström, 1928)
Jag gick till Filmhuset för att se en återfunnen Stiller-film men blev begeistrad av förspelet, ett 10 minuters klipp ur en i övrigt försvunnen Victor Sjöström-film med Greta Garbo och Lars Hanson, där Garbo visar att hon inte bara kunde spela enigmatiska karaktärer utan även alldeles förföriska och bedårande dito.

Jakob Abrahamsson är distributionschef på Nonstop.

Under rubriken Mina tre senaste frågar vi filmfolk om deras tre senaste filmupplevelser.