David Herdies, vilka var dina inspirationskällor i arbetet med Gerillasonen?

Min familj
Min morfar var konstnär och poet, min pappa journalist och min mamma fotograf – deras olika ”språk” har varit oerhört viktiga för mig, och är en ständig källa för inspiration. Dessutom har min relation till min pappa många likheter med Zanyar och hans pappas; politisk aktivist som var frånvarande stora delar av min barndom.

Mitt team
Utan dem hade filmen inte blivit av! Mina samtal med medregissören Zanyar Adami, Richard Ekres inspirerande musik och Bernhard Winklers tankar kring klippning för att nämna några.

Musik
Musiken utgör för mig allt som oftast grunden till de stämningar jag vill få fram i mina filmer. I Gerillasonen pendlade jag mellan politiska hiphop-artister som Immortal Technique till atmosfäriska lågmälda artister som Anouar Brahem.

David Herdies är regissör och Gerillasonen har biopremiär på fredag.

Under rubriken Inspiration frågar vi filmskapare om deras inspirationskällor.