Trots att vi i flera sekvenser i Lady Gagas nya video Alejandro ser den kvinnliga popstjärnan ligga med män, talas det precis överallt om hur gay videon är.

Här hemma i den svenska bloggosfären skriver Agnes Braunerhielm att ”Det enda jag kan säga är egentligen: Hello, manlig homoerotik.” och själv har Gaga sagt att videons ”homoerotiska militära tema” är en ”celebration of my love for the gay community”. Och visst, videons visuella referensbibliotek pekar inte särskilt sällan mot en traditionell homosexuell kultursfär, men ändå. Gaga är ändå en kvinna (i senaste videon Telephone slog hon ju fast att hon inte hade ett manligt könsorgan, vilket det tidigare spekulerats om) och i videon kollar hon in, dansar med och har sex med män.

Peter Cornell öppnar visserligen upp för en heterosexuell motläsning när han skriver ”Balkankrigens fascistoida tjetniker, är de hetero eller homo?”, men de flesta verkar vara eniga: Om kameran smeker en man som ligger underst, eller bara helt enkelt böjer huvudet bakåt när han njuter, då är han homosexuell. Även om han samtidigt råkar ha sex med en kvinna.

Det är fan lite deppigt.