Jag har inte sett säsongspremiären av barnprogrammet Wild kids där barn låstes fast vid träd och fick huvor över huvudena. Men upplägget verkar påminna lite om Lost möter Saw. Väldigt påpassligt och tidsenligt genomtänkt liksom.

Nu har i alla fall programmet, för fjärde gången, blivit anmält till granskningsnämnden. Det är inte undra på – bilder är inte oskyldiga. Oavsett om allt är på skoj och ingen av de medverkande fick allvarliga psykiska men. En bildkultur som vår drabbas förstås av inflation och läckage. Bilder urvattnas och sprids från ett sammanhang till ett annat. Ibland är det svårt att komma ihåg var de kommer ifrån eller i värsta fall ens beröras av dem.

Jonas var inne på det i sin text i Expressen om Collateral murder, helikoptervideon från Irak som förenade kamerans och skjutvapnets blick, och som vi redan vant oss vid från fiktionen. Igår såg jag Paul Greengrass Green zone om Irakinvasionen och allt som följde i dess spår. Någon som minns om bilderna från Abu Ghraib var på riktigt?