Förra veckan var det tyska emobandet Tokio Hotel i Stockholm. Den skinnstrumpeklädde sångaren Bill Kaulitz fick ducka för nallar som publiken kastade upp på scen, rapporterar Kristin Lundell. I Emelie Wallgrens och Ina Holmqvists kortdokumentär Så nära, som visas på Tempofestivalen imorgon, får vi följa två av bandets många unga kvinnliga fans. I första scenen mobilfotar de Kaulitz förra gången han var i Stockholm. Senare i filmen åker de på en vallfärdsresa till Berlin för att fotografera varandra tillsammans med den vaxdockeversion av sångaren som finns på Madame Tussauds i den tyska huvudstaden. Så nära är en film som, precis som titeln antyder, kommer väldigt tätt inpå sina självständigt och medvetet beundrande tonårsprotagonister, och som kompletterar Fredrik Strages vällästa reportagebok Fans på ett utmärkt sätt.

Och om Angela och Arina var på plats även i år? Självklart. I Anton Gustavssons reportage (där också regissören Wallgren intervjuas) berättar Angela att duon köat i sex dygn för sina biljetter.