Eftersom jag inte åker till ökenparadiset Palm Springs förrän imorgon bitti så missade jag filmfestivalens invigningsgala, där Mariah Carey gjorde skandal genom att vara rätt så hög när hon skulle ta emot pris för årets genombrott.

Jag ska sitta i FIPRESCI-juryn tillsammans med två amerikanska filmkritiker och vi ska utse festivalens bästa utländska film. Programmet är fullt av intressanta filmer, även om några av dem har valsat runt en del på festivaler hela förra året.

I skuggan av Mariah Careys höga framtoning har festivalen drabbats av ännu ett problem.  De kinesiska myndigheterna har dragit tillbaka två kinaproducerade filmer eftersom festivalen också ska visa Dalai Lama-rullen The Sun Behind The Clouds: Tibet’s Struggle For Freedom.

Hur som helst känns det rätt skönt att byta den här promenadvägen:

Stockholm snö

Mot det här hotellet:

Palm springs hotell

Förresten, om någon har nåt roligt tips om vad man bör göra under några lediga dagar i LA, skriv gärna i kommentarerna. Har aldrig varit där innan!