Vi har inte nämnt Roman Polanski-arresteringen här på bloggen. För att, tja, det här först och främst är en blogg om film och inte en blogg om filmskapares privata framgångar och misslyckanden.

Men – när framstående intellektuella, som förste underskrivaren Bernard-Henri Lévy brukar räknas till, och flera filmfavoriter anför en filmskapares konstnärlig gärning som argument för att avskriva en barnvåldtäkt, som han har blivit misstänkt för i egenskap av privatperson, ja, då börjar jag tveka. För hur kommer jag egentligen tänka på Mike Nichols och Isabelle Hupperts filmer när jag nu vet att deras moraliska kompass, som naturligtvis påverkar riktningen för deras eget skapande, är så felvriden?

Det ska dock medges att vi har twittrat om Polanski. Det var en länk till en artikel som tål att länkas igen.