För en månad sedan tag sedan var jag lite irriterad för att jag helt hade förbisett den numerologiskt utsökta tidpunkten 12:34:56 7/8 -09. Därför känns det som lite plåster på såren att det idag är 090909, och att filmaren Anders Weberg nu passar på att lansera sin film som heter just 090909. Att filmen dessutom är 9 timmar, 9 minuter, 9 sekunder och 9 bildrutor lång ökar symmetrin ytterligare.

Filmen är en del i projektet P2P Art som handlar om film som endast tillgängliggörs visa peer to peer-nätverken (förra året lanserades förresten 080808). Weberg lägger upp filmen och raderar sen allt originalmaterial. Filmen lever bara så länge som folk seedar.

För en arkiventusiast är det såklart lite provocerande, men det är samtidigt kittlande, och i det långa perspektivet är ju faktiskt inget evigt. Och det kan nog vara produktivt att betrakta en film som en händelse istället som för en arkiverbar produkt eller artefakt.

Läs mer om projektet och filmen här och tanka rullen här.