Sedan Antichrist visades för första gången på en tidig pressvisning, och sedan en andra gång på Cinemateket, har den fullkomligt exploderat i alla sociala sammanhang (bland huvudstadens filmisar, då). På varje fest jag har varit har den varit det självklara samtalsämnet. Att jag ändå inte riktigt blivit klok på den framgår nog av min text i Expressen idag.

Läs också Hynek Pallas (som hissar) på Weird Science, Roger Wilson (som är mittimellan och kallar filmen ”anti-KBT” på Kinobloggen), Kjell Alinge (som skissar) på Eldoradobloggen, Linn Hjort (som dissar) i Internationalen, och Emma Gray Munthe (med kommentarer om man vill ha lite flamewar) om antipris, antifeminism och antiklimax. Hmm, är det det här man kallar en bloggvägg?

Uppdatering:
-Kerstin Gezelius citerar Strindberg i DN, och menar att Antichrist är en underhållande dröm.
-Carl-Johan Malmberg tycker att det är von Triers vackraste film, och menar i SvD att den fritt flödande fantasin ger ett storslaget reslultat.
-I GP är Maria Domellöf-Wik mest kritisk. Hon kallar Antichrist ”en orgie i effektsökeri och tortyrporr” och menar att dess råa attacker mot kvinnan till slut blir oursäktliga.