När Pirate Bay-rättegångens motparter fick frågan om vad de hade i dvd-spelaren i DN På stan var den åtalade Peter Sundes svar György Pálfis surrealistiska komedi Taxidermia. Kanske var det ett strategiskt val för att visa på bristerna i det biografcentrerade systemet – filmen verkar bara ha visats en gång på duk i Sverige (Göteborgs filmfestival 2007).

Motparten Monique Wadsteds svar var kanske mer oväntat med tanke på att hon företräder de stora filmbolagen i Hollywood: Hon har varken någon Sundance-favorit eller någon megabudgeterad storfilm i i dvd-spelaren, utan Fassbinders megalånga Berlin Alexanderplatz. Ett intressant val i en stockholmsk piratkontext, med tanke på att den är en av ganska få filmer som ingått i den ambulerande aktivistbiografen Piratbions repertoar. En visning som fick kopimisten Rasmus Fleischer att fråga sig om ”inte nästan alla filmformat [är] bättre än långfilmens uttjatade standardlängd?”.