Kom fram ganska sent till Berlin, åkte lite tunnelbana och drack sen några öl med det multinationella filmkritikergänget. När vi promenerade lite sedan var det en som ville imponera med sin iakttagelseförmåga (den som ser mest är den bästa filmkritikern) och kommenterade alla företeelser med poetiska formuleringar à la ”I’ve got an inner light” när någon ville tända en cigarett. Gosh, jag trodde nästan att han skulle kalla en trappuppgång godardesque eller så.

Imorgon bitti ska vi ha nån slags introduktion till den här veckan med Peter Cowie – den engelska filmhistorikern som älskar Bergman och Swedish cinema, har varit den enda utländska medlemmen i den kvalitetsjury som gav pengar efter poäng på den tiden kvalitet var ett oproblematiskt ord (det betydde ungefär ”Bergman”),  och som tack för sina insatser för svenskt kulturliv förärades Nordstjärneorden av kungen 1989. Återkommer!