Nya numret är snart tillbaka från tryckeriet, och det känns finfint. Det första jag ska göra är att åka till Göteborg med det. På lördag kväll har vi releasefest, festivalanpassat lokaliserad till ett ställe vid Skanstorget (mer om det väldigt snart), och på söndagen ska jag diskutera filmkritikens roll och förutsättningar i det nya medielandskapet. De andra som ska prata är Helena Lindblad (DN), Roger Wilson (Kino), Jakob Abrahamsson (Nonstop, läs förresten hans FLM-text från nummer ett om vita hjältar i amerikanska Afrikaäventyr här) och Nathan Lee (New York Times). Modererar gör Hynek Pallas (SvD, läs förresten hans FLM-text från nummer tre om just filmkritik här).

Så kom gärna och lyssna på när jag försöker komma på vad Pierre Bourdieu heter på engelska. Läs mer om eventet här.

Att fira numret i Göteborg är passande, inte bara för att filmfestivalen är där, utan också för att det var dit jag åkte för att intervjua actionregissören Anders Nilsson. Bilden ovan är hämtad från hans göteborgsförankrade genombrottsfilm Noll tolerans.