Vad kan passa bättre i dessa skjutglada älgjakttider än den norska skogsslashern Rovdyr? Tänk dig Hur som helst är han jävligt död som gått och blivit Severance. Jag har i och för sig svårt för ordet, men visst är Rovdyr effektiv. Hur vet man att en skogsslasher är effektiv? Jo, man stör sig på den blonda tjejen som skriker (istället för att störa sig på manusförfattaren). Den hinner tappa farten och kanske, ohjälpligt, bli lite tröttsamt nihilistisk. Å andra sidan skonsamt kort med sina 78 minuter.

Poppis på den norska biotoppen är ju annars fjällskräckisen Fritt vilt 2, uppföljaren till Kallt byte som föregångaren hette på svenska,  i regi av svenske Mats Stenberg. Så ett rätt bra år för norsk skräck.

För svensk? Nej. Men i helgen kan vi åtminstone välkomna Låt den rätte komma in. Den är förstås mer åt det rysande hållet. Men rysningar brukar sitta kvar längre än soffstuds.