En jättekonstig grej med filmen Rallybrudar: I en scen sitter aspirerande fartdåren Eva Röse och kollar på en rallydokumentär på bio. Plötsligt visas en reklamfilm för Ahgrens bilar. Detta är alltså på 60-talet. Det konstiga är inte att det visas en reklamfilm för bilarna under 60-talet trots att Ahlgrens bilar blev en profilprodukt för Ahlgrens först på 70-talet, utan att reklamfilmen som visas är en 3D-animation av det slag de använder idag, och som verkligen inte kan antas ha visats på en värmländsk biograf för femtio år sedan. Det var förvisso en uppfriskande fläkt i all kvävande 60-talsmemorabilia, men hur tänkte de egentligen?

I söndags hade filmen världspremiär i Torsby (tidigare mest känt som fotbollstränaren Svennis hemkommun). Titta på mingelbilder från premiären på Torsby kommuns hemsida.

PS. Filmen var kass. DS.