Har en kort text i nya numret om den kristna filmens uteblivna kassasuccéer sedan Mel Gibsons jesusrökare för fyra år sedan, och undrar om det inte dags för kristna filmare att nischa sig istället för att bedriva mission på bred front. Jag skriver bland annat att pastorn Alex Kendricks lågbudgetfilm Facing the giants, om amerikansk fotboll, gudfruktiga barn och en krympling till farsa, är ett lyckat sådant exempel. Den spelade in sina kostnader flera gånger om. Nu ligger Kendricks nya film, Fireproof, på den amerikanska biotoppens plats åtta. Den har rasat en bit från förra veckans fjärde plats, men vi får se om den kanske ändå orkar klamra sig kvar på topp tio också nästa vecka. Det finns ju trots allt, som Heeb-texten jag refererar till gör tydligt, uppslutning att räkna med i de kristna bioleden.