Lukas tar av sig tröjan

Mycket om fart och snabbhet senaste tiden, men även långsamhetens lov måste väl sjungas. Lagom till sändningarna från det pågående europamästerskapet i fotboll har en ny höghastighetskamera lanserats. Varje arena är utrustad med 30 kameror, varav en helikopterkamera och sju nya slow motion-kameror, som kan ta extrema 500 bilder på en sekund. Tv-publiken är såklart van vid repriser i ultrarapid, men den nya kameran tar bilder som kan spelas upp så långsamt att till och med kommentatorerna regelbundet förundras över teknologin. Lukas Podolski (bilderna) skjuter stenhårt, men det är ändå som att bollen aldrig kommer fram. ”Oj vad långsamt det går”, säger kommentatorn. ”Det är som att bollen aldrig kommer fram”, säger bisittaren.

Uppdatering:
Ingrid Elam önskar i DN att ”de som redigerar målrepriserna skulle ha en lite mer kvinnlig ­inställning till spelets väsen” och visa mer av förspelet, vilket även är en möjlig sexualteoretisk förklaring till de manliga kommentatorernas förbryllelse över att det tar så lång tid för bollen att gå i mål på reprisen.