Gårdagens filmmarathon gick från det värsta och bästa jag sett så här långt på festivalen. Började dagen med tävlingsfilmen Un conte de noël, franskt familjedrama med Catherine Deneuve och Mathieu Amalric som sneglat för mycket på Royal Tenenbaums. Känns som en fransk motsvarighet till Colin Nutley-filmen som brukar gå upp på juldagen. Dessutom var den två och en halv timme. Både jag och Lisa (från VeckoRevyn, den förklaringen försvann i ett inlägg som aldrig publicerades försenades på grund av lite teknisk inkompetens) somnade vid flera tillfällen.

Sedan regnade det hela dagen innan solen åter sken i form av Mike Tyson. Igår kl. 22.00 såg jag den helt fantastiska dokumentären Tyson av James Toback. Mike Tyson håller en lång och komplett fängslande monolog om sitt liv, från tiden som kriminell ungdom till giftermålet med Robin Givens och tiden i fängelset. Festivalens bästa hittills.

m