Efter morgonens misslyckande i Blindness-kön gick eftermiddagens försök bättre. Kom springande med VeckoRevyn-Lisa till biografen mindre än en halvtimme innan filmen och möttes av en nätt kö på några hundra personer.

Och filmen: stiliserat överlevnadsdrama som kollar lite åt zombiefilmshållet när stora delar av världen plötsligt blir blinda och sätts i koncentrationsläger. Otroligt vitt och ibland otroligt snyggt. Kanske lite pinsamt att skriva att jag haft boken i hyllan i typ 6-7 år och inte läst den. Men nu har jag sett filmen istället.

Nu är klockan halv nio och stora Lumiere-teatern är fullsatt av diverse celebriteter och en hel del andra. Invigningsgalan är i full gång och invigningsfilmen är så klart Blindness.

Det har varit lite bildfattigt och texttungt idag men det ska vi ändra på imorgon. Då ska ni få se Cannes istället för att läsa om det.

hörs /m