Man problematiserar inte manlig sexualitet, den är liksom bara där. Det är liksom lust punkt slut. Och när sexualiteten ska vara mer komplicerad så är det fokus på kvinnor. Det finns en förenklad bild när man beskriver män och sexualitet. De gör och så kommer de och så är det slut. Om de inte har potensproblem då.

Så sa Anja Hirdman i filmsexdiskussionen i flm nummer 2. Nu har hennes bok på temat kommit ut. Den heter Den ensamma fallosen. Läs åsikter om den hos Bokhora och i DN.

Om film var en religion skulle den vara som en väldigt tillåtande, katolsk kyrka med 1983467895449 olika helgon att välja mellan. Jag vet att jag låter som en jobbig apostel men film erbjuder något väldigt viktigt i det här stora, obegripliga kaoset vi lever i. Och jag tror att vi behöver något som hjälper oss att äntligen hitta hem.

Så skrev Alexandra Dahlström i flm nummer 2. På lördag ska hennes film Lacrimosa visas på Riche i Stockholm.

Slut på de 2 tipsen.