> Jag tyckte om I am legend. Det finns åtminstone tre anledningar till det: det öde Manhattans vildvuxna cgi-gator, den söta hunden och så de sociala överlevnadsstrategier som Will Smith, i brist på andra människor att interagera med, tillämpade för att inte förlora förståndet. En sådan överlevnadsstrategi var att hyra film i den lokala videobutiken, där han nogsamt placerat ut skyltdockor att bemanna disken. En annan var att titta på inspelade avsnitt av klassiska morgonprogrammet The Today Show medan han åt mat. Tv = din kompis. In a good way. Exakt hur mycket så skriver Caitlin Flanagan inkännande om här. Att programledaren Katie Couric var hennes bästa kompis, i alla fall under Flanagans tid som hemmastannande småbarnsmamma i behov av sällskap. Couric lämnade under stor medial uppståndelse The Today Show 2006 för att bli nyhetsankare på CBS. Men gissa vem som alltjämt håller Will Smith sällskap i I am legend? Mmm, Katie Couric.

> Det här ska inte bli en blogg om presidentvalet i USA (lovar), men apropå amerikanska nyheter: kidsen är visst intresserade av journalistik om/och politik. Läs dagens David Carr.

> Sluta konspirera! Nej, Varietys Alissa Simon finns inte med på Cissi Elwins payroll utan har på eget bevåg bara råkat hissa två svenska filmer den senaste tiden. Faktiskt. Det gläder oss på redaktionen att Ciao Bella, från vilken vi ju hämtat bilden till vårt nya omslag, får välförtjänt beröm. På typisk Variety-lingo menar Simon även att Låt den rätte komma in ”should click with cult and arthouse auds”. Dit räknar jag utan att blinka mig själv. Så hoppas bara att det ska säga ”click!” i april då.