Lyckliga nyheter: I Hollywood planeras en filmversion av Monopol. Ja, brädspelet. Ridley Scott ryktas regissera, ännu inga uppgifter om vem som ska spela Rich Uncle Pennybags (Robin Williams?). Universal har tecknat avtal med speltillverkan Hasbro om fyra filmer baserade på olika spel. Enligt pressmeddelandet: ”Hasbro’s portfolio of products has tremendous emotional resonance with children and adults. They offer an exciting opportunity for us to develop tent-pole movies with built-in global brand awareness, which is a key component of our slate strategy.” Universal har säkert kalkylerat alldeles riktigt. Förra året firade ju Paramount triumfer med Hasbro-baserade Transformers, och krigsdockan GI Joe är redan på väg att bli film. Själv väntar jag lite fåraktigt på en filmatisering av UNO. Åh.

Relaterad läsning i flm: Det finns redan ofrivilliga filmversioner av Afrikas stjärna och att filmbolag försöker minimera risker och maximera förväntningar genom etablerade varumärken är såklart bara business as usual.