FLM nr 21

Årets andra nummer befinner sig i tryckpressarna – teckna en prenumeration senast på söndag så får du numret först av alla direkt från tryckeriet!

Ur innehållet:
Jacob Lundström granskar bland annat det proffsiga, sorgliga och sjuka svenska filmvåldet. Varför älskar vi att titta på våld? Och vad gör det egentligen med oss?

Med numret följer också den andra delen i vår samlingsserie med svensk kortfilm – den här gången med just tema våld. Skivan rymmer bland annat Babak Najafis Gabriel och Lasermannen som nyligen vann Startsladden på Göteborgs filmfestival och Gustav Danielssons Djur jag dödade förra sommaren som precis tävlade i Berlin.

Claes Söderquists filmer erbjuder både expeditioner i konsthistorien och resor till platser som Alcatraz, Lappland och New Mexico och Malmö. Carl Henrik Svenstedt introducerar ett av den svenska experimentfilmens viktigaste konstnärskap.

Dessutom för första gången på svenska: Virginia Woolds tveeggade hyllning till den mediala vilden – det vill säga filmen – från 1926.

Plus: Lars Gustaf Andersson om Robert Bresson, Sebastian Lindvall om Post tenebras lux, Eva af Geijerstam om Brian De Palma, Johan Hilton om Bates motel, Lyra Ekström Lindbäck om Vi, med mycket mera.

I butik 10 maj.