Flickorna (1968)
Flickorna (1968)

Varför finns inga gator och torg uppkallade efter Mai Zetterling?

Den 24 maj skulle Mai Zetterling ha fyllt 90 år – det måste firas!

I sommarnumret av FLM uppmärksammar vi filmstjärnan som omskolade sig till filmregissör på 60-talet, gjorde skandal på festival i Cannes och Venedig, blev utfryst av den svenska filmbranschen men fick ikonstatus i 70-talets feministiska filmrörelse.

Nu återvänder filmen Flickorna, som vid premiären 1968 skälldes ut av de manliga kritikerna, till svenska biografer! I filmen ser vi Bibi Andersson, Gunnel Lindblom och Harriet Andersson skapa oordning på torg, teater och biograf. Under året kommer Flickorna turnera på biografer över landet via Biografcentralen.

Kom och återupptäck en feministisk filmklassiker.

Efter visningen blir det samtal och samkväm. Välkomna!

När: 23 maj klockan 17.
Var: Klarabiografen på Kulturhuset i Stockholm.

Facebook-eventet finns här.

Biljetter finns här.