I höst fyller FLM 5 år – hurra för oss! För tro det eller ej, men 5 år är faktiskt en respektabel ålder för en svensk filmtidskrift. Vi firar med ett magnifikt julerbjudande och sjösätter härmed nästa femårsplan!

Innehållet i vinternumret:
Palme, Persbrandt och Pichler – vi sammanfattar det svenska filmåret 2012 med hjälp av filmkritikerna Eva af Geijerstam, Roger Wilson och Karoline Eriksson.
– Vi tittar närmare på specialeffekternas utveckling, träffar svenska effektmakare och ser hur digitala hajar simmar förbi mekaniska fiskar. Men har vi egentligen någonsin varit digitala?
– I början av 70-talet reste Hayao Miyazaki till Sverige för att träffa Astrid Lindgren – men varför blev Pippi på japanska aldrig verklighet?
– Dessutom: en unik dvd medföljer där vi tar tempen på den nordiska dokumentärfilmen. Hur ska man egentligen skilja på fiktion och verklighet? Innehåller filmer av bland andra Ruben Östlund, Margreth Olin och Jonas Odell.
– Plus mycket mer. Bland annat om och med Dom över död man, Beasts of the southern wild, Federico Fellini och Göran Greider.