Nu har vi lämnat höstens extratjocka dubbelnummer till tryck!

Vi tar bland annat rygg på den brittiska filmtidskriften Sight & sound och korar filmhistoriens bästa svenska film med hjälp av 50 filmkritiker och -akademiker. Missa inte vår stora filmhistoriska special med listor och analyser.

Därför passar vi nu på att erbjuda en filmhistorisk premie till våra prenumeranter. Mai Zetterling är en av dem som klättrat mest i vår omröstning. Välj mellan hennes hyllade debut Älskande par från 1964 och den omdebatterade feministpamfletten Flickorna från 1968. En årsprenumeration på 4 nummer inklusive Mai Zetterling-dvd kostar inte mer än 199 kr.

Beställ din prenumeration här!

– Vi har dessutom en lång intervju med Chantal Akerman, ensam kvinnlig regissör om att ta sig in på Sight & sounds topp 50.
– Vi pratar med bioaktuella debutregissören Gabriela Pichler om landsbygdsskildringen Äta sova dö och kartlägger den svenska filmens landrapporter – var utspelar sig egentligen våra dramer och komedier?
– Vi ser hur Anders Behring Breivik speglar sin självbild i martyrsagor om män med rätt att döda – från korsfararen och kolonialkrigaren till vår egen superagent Hamilton.
– Vi pratar hbtq i svensk film med bioaktuella regissören Ester Martin Bergsmark (Pojktanten), Expressen kulturs Johan Hilton och filmforskaren Ingrid Ryberg.
– Plus mycket mer. Bland annat om och med Leos Carax, Breaking bad, Ulrich Seidl och Karolina Ramqvist.