fbpx

Vi firar nr 15 med något i hästväg

Välkommen på releasefest för FLM nr 15!

Vi firar årets sista nummer tillsammans med Cinemateket och visar den ungerske auteuren Béla Tarrs sista film, The Turin horse, som vann Silverbjörnen på Berlins filmfestival och redan börjat finna sig tillrätta på kritikernas årsbästalistor. Filmen kommer inte få svensk biopremiär, med andra ord är detta ett unikt tillfälle att se den på den stora duk den förtjänar.

The Turin horse är en konsekvent film i 30 tagningar som följer hästen, hästägaren och hans dotter. Titeln syftar på den fåle som misshandlades på Via Carlo Alberto i Turin år 1889, med Nietzsche som förskräckt ögonvittne.

Efteråt blir det samtal om filmen i foajén mellan redaktör Jonas Holmberg och filmkritikern Eva af Geijerstam. Sedan fortsätter kvällen med mer spridda diskussioner – drycker och tidningar finns till försäljning.

Kl 18.00-20.30: The Turin horse (Béla Tarr, 2011).
Kl 20.30-21.00: Samtal i foajén mellan redaktör Jonas Holmberg och filmkritikern Eva af Geijerstam.
Kl 21.00-00.00: Fest.
Biljetter: http://cinemateket.se/

2 kommentarer

  1. Pingback: Bélissima! | FLM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.