I nya numret gräver vi ut det svenska filmåret 1970. För att någon måste göra det. Förutom Pippi och porren är det nästan bara En kärlekshistoria som fortfarande finns vid liv genom dvd. Därför passade vi på att välja fyra filmer som vi inte sett till Cinematekets serie ”100 svenska filmer du måste se!”Baltutlämningen, Jänken (sista chansen idag kl 14 på Filmhuset), Den magiska cirkeln och Grisjakten – och skrev heller inte så mycket om Roy Anderssons debutfilm i numret.

En kärlekshistoria är redan en klassiker som inte har undgått någon, inklusive världens samtliga musikvideomakare. Videon till Supergruppens Farsta centrum by night är ett slags remake av filmen och Lisa Ehlin tipsar om tre andra videor som lånar bilder från den. Frågan är om inte ovanstående musiksekvens från filmen spöar dem alla.