Det finns faktiskt svenska romantiska komedier, även om det ibland känns som att romantik och komedi är ett begreppspar som helt har approprierats av Kate Hudson och Matthew McConaughey.

Från Erotikon (nyligen utsedd till en av 1920 års tio bästa filmer av David Bordwell) till Fyra år till (jo, nätt och jämnt en av 2010 års tio bästa svenska filmer) har vi roats av svenska filmflirtar.

Innan Mitt liv som hund gjorde Lasse Hallström några romantiska komedier av det småneurotiska snacksaliga slaget. En kille och tjej, Jag är med barn och Två killar och en tjej släpptes i en gemensam box häromåret. Framför allt den först- och sistnämnda är värda att ses igen. Så trots croppad bild, osynkade läppar och dålig bildkvalitet till och med för Youtube, håll till godo, här är Magnus Härenstam och Pia Green efter faktum.