Det vimlar av dokumentära videobloggar där tonåringar filmar sig själva i badrumsspegeln. De iscensätter sig själva, men det är oftast dagböcker som reciteras snarare än gestaltas. Arvida Byström vill göra mer än så.

Vad är Stories made by us?
Det är en fiktionsblogg med filmer. När Black Ascot (modeblogg uppdiktad på pr-uppdrag av Malmö Opera, reds. anm.) la ner tyckte jag att det var konstigt att det inte kom några nya fiktionsbloggar. Jag kände mig inte manad att skriva och jag hade redan en fotoblogg, så då blev det film.

Varför valde du att spela huvudrollen själv?
Nu gör jag allt tillsammans med Katja Lindeberg, men första avsnittet gjorde jag helt själv, så då var det lättast att vara med själv. Jag fanns ju tillgänglig. Och jag hade tagit mycket självporträtt på min fotoblogg innan.

Är det du som är tjejen i filmen?
Det är jag men inte jag.

Hur har du utformat karaktären?
Vi ville bygga henne tillsammans med läsarna. Jag tycker att det känns platt att jobba med bloggformen om läsarna ändå inte kan påverka. Vi får väldigt många kommentarer, men de flesta vill att hon ska bli en oskyldig, jättegullig Amelie-tjej. Men ingen är ju sån, så vi ska styra det bort från det.

Har ni plockat upp några idéer från läsarna?
Ja, till exempel att hon skulle bli kär i en tjej. Men ofta när vi läser igenom kommentarerna är det så mycket stereotyper att vi vill göra tvärtom. Många föreslår att det ska sluta med att hon hittar en pojkvän eller en flickvän, men jag vill inte det. Istället för att tro att någon annan ska vara lösningen på alla problem tycker jag att det är viktigare att bygga upp sig själv. Man kan bara lita på sig själv i slutändan.

Påverkas din självbild av karaktären som du spelar i Stories made by us?
Ja, det är klart att det påverkar. När jag och Katja pratar igenom filmerna så tänker vi mycket på hur man beter sig. Diskussionen kring karaktären gör att jag reflekterar över hur tonårstjejer beter sig och över hur jag är och förhåller mig till saker.

Varför finns det så få videobloggar med karaktärer och skådespelare?
Jag vet inte, men jag tycker det är konstigt att det inte är vanligare med fiktionsbloggar. Jag tror att det kommer komma fler.

Det var ett tag sedan senaste filmen kom. Har ni tappat sugen?
Nej, men eftersom både jag och Katja går sista terminen i trean på gymnasiet är det svårt att hinna få ihop. Men det kommer!