Citizen Schein, Kungliga bibliotekets imponerande soffbordsbok om filmavtalsingenjören med mera Harry Schein, rymmer förutom läsvärda texter och faksimiler även två skivor med rörliga bilder. De innehåller bland annat ett gammalt Kvällsöppet där Schein diskuterar Pensionat Paradiset med Vilhelm Moberg och Nils Petter Sundgren, och ett avsnitt av Lasse Holmqvists Här är ditt liv, vars fryntlige programledare Scheins kritikerkollega Jurgen Schildt en gång kallade ”Edvard Perssons 70-talistiska astralkropp”. Med en motvillig Schein som huvudperson.

Allra bäst är ändå kortfilmen Game som spelades in till Scheins 50-årsdag 1974. Den kvinnliga skådespelareliten sitter på läktarplats och hejar fram Schein som spelar tennis mot Björn Borg. De exklamerar hans namn på ett sätt som förebådar Birgitta Anderssons roll som Dynamit-Harrys turturduva tio år senare. Ingen av spelarna syns i bild, det gör däremot Olof Palme som sitter i domarstolen och anmodar åskådarna att dämpa sig. Palme som var Scheins tennispartner till vardags.

Undra vem som måste börja spela tennis med vem för att en lika banbrytande finansieringsmodell ska bli verklighet nästa gång. Det lär hur som helst krävas turliga nätrullare för att få in rullarna på nätet i filmpolitiken.