Höstnumret blev lite försenat och fick bli ett vinternummer istället, men nu ska det i alla fall snart befinna sig på två lastbilar. Den ena har destination Stockholm, den andra ska till postkontoret i Laholm. Prenumeranter kan se fram emot färskpressad tidning genom brevinkastet om inte redan på fredag så åtminstone efter helgen.

Och som synes ovan kartlägger vi 00-talets svenska film i det nya numret. Det visste redan alla prenumeranter som varit med och röstat om årtiondets bästa svenska filmer. Sveriges filmkritiker har också fått säga sitt i en fet enkät som mäter 16 sidor.

Vad blev det av 00-talet? Vi har valt att göra en del väl valda nedstamp. Elise Karlsson ger Tre solar en andra chans, André Johansson träffar årtiondets filmperson, Karl Palmås känner Gitarrmongot in på bara huden, Charlotte Wiberg återser sitt opiffiga Malmö i Henrik Möllers filmer, och så vidare.

När den svenska filmvågen var i ropet kring millennieskiftet pratade alla om ettor och nollor. Några konventionella dv-långfilmer senare kom uppståndelsen av sig. Vad hände sen? Jonas Holmberg har hittat digitala revolutionärer bland modebloggare och mobilfilmare i Västerås.

Med mycket mera.

Beställ här!